Roerbakken met eigengemaakte woksaus

Roerbakken met eigengemaakte woksaus

opgenomen onder Diner, Geen categorie, Recepten | 0

Weinig tijd om een gezonde maaltijd klaar te maken? Niet mokken… dan ga je toch lekker wokken.

Er zijn maar weinig gerechten zo snel klaar als een gewokt groentegerecht met wat biologische kipblokjes of een vegetarische eiwitbron zoals quorn. Als je echt weinig tijd hebt, maak het jezelf dan makkelijk en koop een zakje voorgesneden roerbakgroenten. Natuurlijk zitten hier minder vitamines in dan verse groenten, maar het is nog steeds een gezonde keuze.

Nu kun je in de supermarkt allerlei kant- en- klare woksausjes kopen. Vaak is hier veel suiker aan toegevoegd.

Maak met onderstaande recepten gewoon je eigen woksausje. Als je altijd een aantal basisingredienten in huis hebt, heb je in no time een homemade woksausje gemaakt. Kies je eigen groente b.v.: broccoli, wortel, peultjes, tauge, paprika, champigons, ui, paksoi, kool en maak een van de onderstaande sausje.

Zoetzure saus (2 pers.)

  • stukje (1 cm) verse gember (geraspt)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnenbloemolie
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el low salt sojasaus
  • 50 ml gembersiroop of honing
  • 1 tl sambal (optioneel)
  • scheutje water of bouillon
  • zout en peper
  • stukjes ananas

Oosterse woksaus (voor b.v pad thai)

  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1 tl low salt sojasaus
  • 3 el zonnenbloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • chilipepertje

Thaise kokossaus:

  • 3 dl kokosmelk
  • 2 el currypasta
  • 1-2 el limoensap

De wokgroente serveer je met bruine rijstnoodles of wat zilvervliesrijst. Lekker met stukjes kroepoek

Laat een Reactie Achter