Witlofsalade met walnoot en appel

Witlofsalade met walnoot en appel

opgenomen onder Lunch, Recepten | 0

Vaak denken mensen dat het maken van een salade een tijdrovend karweitje is. NIets is minder waar.

Zolang je de juiste ingredienten maar in huis hebt, kun je binnen 10 minuten al iets zeer smaakvols klaarmaken.

Zo ook deze witlofsalade. Op de witlof na, heb ik alle ingredienten meestal standaard in huis. Omdat mijn kruidentuin door slakken is ingenomen, heb ik dit keer gedroogde peterselie genomen. Vers is natuurlijk het allerlekkerst.

In zo’n 6-7 minuten heb ik deze salade klaargemaakt en neem ik het in een koeltasje met koelelement mee naar mijn afspraken buiten de deur.

Ingedrienten

2 stronken witlof

1 rode appel

handvol walnoten

handvol rozijnen

3 plakjes kipfilet in stukjes gesneden.

peterselie (vers of gedroogd)

100 ml (geiten)yoghurt

1 el mayonaise

1 tl kerriepoeder

klein scheutje citroensap

zout en peper

Bereiding

Snijd het kontje van de witlof af, halveer de witlof en verwijder de bittere kern. Nu snijd je de witlof in stukjes en doe je het in een kom of plastic meeneembakje. Maak de dressing van de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, zout en peper en schenk dit naar smaak over de witlof. Voeg de rozijnen, stukjes appel,  kipfilet en walnoten toe. Strooi er op het laatst nog wat peterselie over en klaar ben je.

Laat een Reactie Achter