Het Pegan dieet: when Paleo meets Vegan

Het Pegan dieet: when Paleo meets Vegan

opgenomen onder Achtergrond | 0

De laatste jaren is er veel geschreven over het  Paleo dieet. Puur, onbewerkt eten zoals de oermens at (het oerdieet). Een nieuwe trend op voedingsgebied is het Paleo- Vegan dieet, ook wel Pegan dieet genoemd.

Het Pegan dieet combineert de goede elementen van zowel het Paleo als het Vegan dieet en is gericht op pure, onbewerkte voeding dat duurzaam wordt geproduceerd. Eén van de grote verschillen met het Paleo dieet is, dat dierlijke producten zoals rood vlees en vis een beperkte plaats innemen binnen het Pegan dieet. Een Pegan maaltijd bestaat voornamelijk uit plantaardige voeding en voor maar 25% uit dierlijke voeding. Bovendien is het Pegan dieet gericht op een duurzame leefstijl; een leefstijl waarbij veel aandacht is voor maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken.

Eten volgens de richtlijnen van het Pegan dieet kan veel betekenen voor je gezondheid. Eet je consequent volgens de Pegan richtlijnen, dan kun je snel van overtollige kilo’s verlost zijn. Ook zal het  dieet een gunstig effect hebben op: bloedsuikerwaarden (zeker voor mensen met diabetes type 2), het cholesterolgehalte in het bloed, spijsverteringsproblemen en zelfs auto-immuunziektes.

De plantaardige basis van dit uitgebalanceerde dieet zorgt ervoor dat je voor langere tijd een goede energiebalans behoudt. Ook horen er in een Pegan maaltijd voldoende gezonde vetten en eiwitten thuis.

Het eten (en drinken) van koezuivel, grote bonen, glutenrijke granen en bewerkte producten waar veel suiker en andere rommel aan toegevoegd is, kan beter zoveel mogelijk beperkt worden. Dit vanwege de ontstekingsbevorderende werking, het ontstaan van spijsverteringsproblemen en bloedglucose fluctuaties. Glutenvrije granen zoals het pseudo graan quinoa, maar ook zwarte rijst en haver passen weer prima in een Pegan dieet.

Wil je meer weten over het Pegan dieet en/of wil je graag suggesties voor heerlijke Pegan recepten, download dan snel het boek “Pegan dieet voor beginners”.

Laat een Reactie Achter