Raw Pepernoten

Raw Pepernoten

opgenomen onder Recepten | 0

Drie ingrediënten

RAW Pegan pepernoten gemaakt van maar drie ingrediënten: dadels, speculaaskruiden en cacao. Dus zonder toegevoegde suiker en ook nog eens 100% glutenvrij!

Dadels bevatten uiteraard wel natuurlijke suikers maar daarnaast bevatten ze veel super gezonde stofjes. Ze zijn rijk aan B-vitamines, vezels en mineralen als koper, kalium, ijzer, calcium, mangaan en magnesium. Dadels bevatten ook veel fytonutrienten die beschermend werken tegen diverse vormen van kanker.

Hoe maak je deze alternatieve pepernoten?

Zorg allereerst dat je goede dadels in huis haalt. Het liefst Medjoul dadels want die zijn lekker groot en hebben zacht vruchtvlees. Deze dadels zijn verkrijgbaar bij de fruitafdeling van de supermarkt, de notenkraam op de markt of bij de Turkse supermarkt. Ook Lidl heeft ze regelmatig in het assortiment, maar dan vooral rond de feestdagen.

Gebruik ongeveer 10 dadels om zo’n 25 RAW pepernoten te maken. Prak de dadels fijn met een vork of staafmixer en voeg ongeveer 2 theelepels koekkruiden toe. Mix het geheel goed door elkaar en draai hiervan kleine balletjes. Strooi wat cacao op een bord en rol de balletjes hier doorheen. Gebruik niet teveel cacao gebruiken, want anders krijgen de pepernoten een bittere smaak.

Klaar ben je! Je kunt de pepernoten prima meerdere dagen bewaren in de koelkast.

Laat een Reactie Achter