Pastinaakgratin met komijn en kurkuma

Pastinaakgratin met komijn en kurkuma

opgenomen onder Diner, Recepten | 0

Hoewel het noordelijke deel van Nederland momenteel bedekt is met een laag sneeuw en ijs, is er in de rest van ons land nog weinig aan de hand. Boeren en moestuinders kunnen dus nog volop oogsten. Superfoods als spruiten, bieten, koolraap en pastinaak worden momenteel van het land gehaald.

Als groot voorstander van gezond en duurzaam eten zal ik de komende weken diverse recepten posten met daarin groente verwerkt die deze maand van het land komt in Nederland.
Vandaag een recept met Pastinaak. Pastinaak is een wortelgewas uit de schermbloemenfamilie en is een echte Superfood. Pastinaak zit vol met vitamine C, calcium, b vitamines, caroteen, ijzer en nog veel meer. Het is een veelzijdige wortel met een licht anijsachtige smaak. Kurkuma en komijn zijn twee hele gezonde specerijen. Kortom deze gratin zit vol met superfoods. Goed voor je weerstand.

Gratin van pastinaak met komijn en kurkuma.

Ingredienten 4 personen:
2 middelgrote pastinaken
25 gram boter
Zout en Peper
2 eieren
100 ml volle melk
100 ml slagroom
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
100 gram feta (verkruimeld)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de pastinaak, verwijder de uiteinden en snijd de wortels in stukken van 3-4 cm. Breng de stukjes pastinaak aan kook in een pan met water en kook ze zo’n 3 minuten. Laat de stukjes pastinaak goed uitlekken in een vergiet en dep droog met een stukje keukenrol. Boter een ovenschaal in en leg de stukjes pastinaak in de ovenschaal. Schenk de room en melk in een kom en roer hier met een garde de eieren, kruiden en zout/peper doorheen. Schenk de room/melksaus met de kruiden over de pastinaak in de ovenschaal, strooi de feta hierover en bak de pastinaak in zo’n 30 minuten tot een heerlijke, goudbruine gratin.

Heerlijk met een groene salade.

Laat een Reactie Achter