Roerbakken met spruiten

Roerbakken met spruiten

opgenomen onder Diner, Recepten | 0
Hou jij van spruitjes? Veel mensen trekken een vies gezicht als ze spruiten zien of ruiken. Toch is het de moeite waard om eens met de kleine, groene kooltjes te experimenten. Spruiten zijn een echte wintergroente en zitten bomvol met vitamines en mineralen. Voedingsstoffen die we momenteel extra goed kunnen gebruiken nu het griepseizoen weer op zijn hoogtepunt is. Je hoeft spruiten echt niet tot snot te koken of te verdrinken in een laag kaassaus om ze eetbaar te maken. Steeds vaker komen er recepten langs waarbij spruiten gewokt, geroosterd of gebakken worden.
Vandaag post ik een van mijn favoriete spruitjesrecepten: gewokte spruiten met sojasaus en gember.

 

Ingredienten 2 personen:

– 500 spruiten
– 3 el sesamolie
– 1 teentje knoflook
– 2 sjalotten
– 1 appel (in kleine stukjes)
– 2 cm verse gember
– 2 el gembersiroop
– 1 el low salt sojasaus
– peper
– 3 el sesamzaadjes.
– optioneel: eetlepel honing
 
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze even kort (3 minuten) in kokend water. Spoel ze kort af onder koud water (laten schrikken) en laat ze uitlekken. Verhit wat sesamolie (niet te heet) in de wok. Bak de fijngesneden stukjes sjalot, de uitgeperste knoflook en geraspte gemberwortel een paar minuutjes in de olie. Vervolgens gaan de spruitjes erbij, samen met gembersiroop, appel en sojasaus. Eventueel kun je nu nog een eetlepel honing toevoegen maar dat is optioneel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. De spruitjes zijn klaar en kunnen in een schaal gedaan worden. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en strooi deze over de spruiten. Eet smakelijk!

Laat een Reactie Achter