Gebakken aardperen met Pegan proof Parmezaanse kaas

Gebakken aardperen met Pegan proof Parmezaanse kaas

opgenomen onder Diner, Recepten | 0
Aardperen, nog geen jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord. Inmiddels liggen deze knollen een aantal maanden per jaar in het groentenschap van de (grotere) supermarkten en heb ik ze zelf regelmatig in huis. De aardpeer komt oorspronkelijk uit Noord Amerika en is vooral in Frankrijk erg populair.
De smaak is lichtelijk zoet en notig en de knol kan zowel rauw (in salades) als gebakken en gekookt gegeten worden. Gezond is de aardpeer zeker, er zitten veel mineralen in en voor mensen met diabetes heeft het eten van aardperen een gunstige werking op hun bloedsuikerwaardes.

 
Het recept van vandaag komt oorspronkelijk uit het kookboek van Jamie Oliver (Naked Chef) en is aangepast om er een Pegan proof recept van te maken. Als je nog nooit aardperen hebt gegeten, dan is dit recept een heerlijke eerste kennismaking met deze veelzijdige knol.
 
Benodigdheden voor 4 personen:

* 1 kg aardperen

* citroensap (halve citroen)

* 250 ml creme fraiche op basis van geitenzuivel (o.a. Odin, Ekoplaza)

* 2 tenen knoflook

* broodkruim van 2 boterhammen

* Pegan Parmezaanse kaas: 100 gram gezouten cashewnoten  en 2 el edelgistvlokken (natuurwinkel)

* olijfolie

* Tijm

* Peper/zout

 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C. (heteluchtoven 200 C). Vet de ovenschaal in. Was en schil de aardperen. Snijd de aardperen in reepjes ter grote van dikken frieten. Kook de aardperen zo’n 5 minuten in een pan met kokend water en laat ze vervolgens goed uitlekken. Meng de creme fraiche met de uitgeperste knoflook, citroensap, tijm, zout en peper en helft van de zelfgemaakte Pegan proof Parmezaanse kaas. Meng de aardperen met de saus. Doe de aardperen vervolgens in de ovenschaal. Strooi de broodkruimels over de aardperen samen met het restant van de Parmezaanse kaas. Bak de aardperen in zo’n 25 minuten gaar. Lekker met een bloemkool of spruitjes en stukje rood vlees. Eet smakelijk!

Laat een Reactie Achter