Glutenvrije wraps met tofu en pesto

Glutenvrije wraps met tofu en pesto

opgenomen onder Diner, Recepten | 1

Dit recept is vegetarisch en glutenvrij,  je kunt de tofu ook vervangen door een stukje biologische kipfilet. Biologische kip past prima binnen het Pegan dieet.

Ingredienten 2 personen:

 • Stuk stevige tofu
 • Rode pesto
 • Rode ui
 • Zak gemengde sla
 • Avocado
 • 2 Tomaten
 • Glutenvrije wraps (zelf maken op basis van boekweitmeel is beter dan maiswraps)
 • Bospeen
 • Pijnboompitten
 • Olijfolie
 • Zout en Peper

Bereiding:

Haal de tofu uit de verpakking en laat het even uitlekken (evt. droogdeppen met keukenrol). Snijd de tofu in plakjes van ongeveer 2×3 cm (iets groter mag ook) en zo’n 0,5 cm dikte en bestrijk de tofu met rode pesto. Doe de tofu vervolgens in een schaal, zet het in de koelkast om de pesto goed in te laten trekken. Intussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Nu is het tijd voor de bospeen, die maak je schoon door de penen goed te wassen, licht te schrapen en het groen eraf te snijden. De bospeen kan nu in een ovenschaal, besprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi de peen met wat zout en peper. De bospeen is in 35 minuten mooi geroosterd.

Snijd intussen de tomaten in plakken, net als je avocado en ui (ringen). Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de tofu in een 2-3 minuten per kant bruin. Verwarm de tortilla’s (in een droge koekenpan). Rooster kort de pijnboompitjes bruin.

Nu kun je de tortilla’s gaan vullen. Bestrijk ze met wat rode pesto. Vervolgens leg je wat gemengde sla, tomaten, ui, plakjes avocado, tofu en pijnboompitten op de tortilla. Rol de tortilla op en klaar ben je. Je bord maak je verder op met wat resterende groente en de geroosterde bospeen. Smullen maar!

Een Reactie

 1. Elisah
  | Beantwoorden

  Lijkt mij heerlijk

Laat een Reactie Achter