Worteltaart voor Koningsdag

Worteltaart voor Koningsdag

opgenomen onder Recepten, Tussendoor | 1

Deze Koningsdagtaart is makkelijk te maken en erg lekker. In dit recept is gekozen voor een topping van roomkaas. Je kunt de topping ook gemakkelijk zuivelvrij maken door wat kokosrasp over de worteltaart te strooien of door cashewnoten voor te weken en te pureren met wat ahornsiroop en een eetlepel citroensap. 

Ingrediënten cake:

 • 325 gram boekweitmeel
 • 4 eieren
 • 100 ml ahornsiroop of 10 medjool dadels
 • 120 ml gesmolten kokosvet of zonnebloemolie
 • 100 gram walnoten (even in vijzel kleiner maken)
 • 1 el kaneel
 • snuf zout
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1 el bakpoeder
 • 150 gram gewelde rozijnen
 • 3 geraspte wortels

Ingrediënten topping van zuivel:

 • 2 bakjes roomkaas naturel
 • 2 el ahornsiroop
 • rasp van een mandarijn of sinaasappel

of

Ingrediënten topping zuivelvrij:

 • 150 gram voorgeweekte cashewnoten (12-24 uur voorweken)
 • 1 el citroensap
 • 1 el ahornsiroop

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C.

Doe de eieren, het kokosvet, de ahornsiroop en het vanille extract in een kom en mix het goed door elkaar tot alle ingrediënten mooi gemengd zijn. Voeg nu het meel toe en mix het geheel nogmaals goed door. Nu kun je kaneel, zout, nootmuskaat en bakpoeder toevoegen. Op het laatst meng je de uitgelekte rozijnen, walnoten en wortelrasp door het cakedeeg. Vet het bakblik in en schep het cakedeeg over in het bakblik. Strijk het deeg glad en plaats het bakblik in de voorverwarmde oven.

Wij hebben ervoor gekozen een bakblik voor brownies te gebruiken (25×18 cm), waardoor de baktijd maar 20 i.p.v. 30 minuten bedraagt. Gebruik je een smaller, hoog bakblik, dan bedraagt de baktijd ongeveer 30 minuten. Test tussendoor altijd even met een satéprikker of de cake gaar is.

Als de cake gaar is, haal je hem uit de oven, na 5 minuten uit het blik en laat je hem goed afkoelen. Intussen maak je de roomkaas topping door de roomkaas met een mixer te mengen met een eetlepel ahornsiroop. Als de cake goed afgekoeld is, bestrijk je het met de roomkaas of cashewnoten topping. Rasp er, ter decoratie, nog wat sinaasappel of mandarijnschil over. Eet smakelijk!

Een Reactie

 1. Elisah
  | Beantwoorden

  Yum lijkt mij heerlijk

Laat een Reactie Achter