Merengue van aquafaba

Merengue van aquafaba

opgenomen onder Tussendoor | 0

Als je Vegan bent, is het soms lastig om recepten, waar ei in voorkomt, in een vegan versie te maken. Denk aan hartige taart, souffle, merengue, macarons etc. Hoe leuk is het dan, als je op iets stuit dat erg veel weg heeft van eiwit maar toch 100% plantaardig is. Aquafaba genaamd, door een franse chefkok ontdekt en niets anders dan opgeklopt vocht van kikkererwten.

Je koopt simpelweg een blik kikkererwten, laat de erwten goed uitlekken en vang het vocht op. Als je dit vocht vervolgens zo’n 5 minuten mixt, wordt het een witte, foamachtige massa vergelijkbaar met opgeklopt eiwit. Zoet dit eventueel met wat vruchtensap of doe er wat vanille-extract bij en je maakt in een handomdraai heerlijke merenques. (uurtje in oven op 100C)
Kijk maar eens naar de video.

Laat een Reactie Achter