Zomerse avocadosalade met krab

Zomerse avocadosalade met krab

opgenomen onder Lunch | 0

In Nederland wordt niet zo veel krab gegeten. Op Amerikaanse websites zie je veel meer recepten met krabvlees erin verwerkt dan op Nederlandse recepten websites. Toch is Krab (in blikvorm) goed verkrijgbaar in de supermarkt. Verse krab is natuurlijk het allerlekkerst en haal je bij de visboer. Voor dit snelle lunchrecept gebruik ik krab uit blik. Hou je niet van krab, vervang het dan door tonijn.

Ingredienten:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 blikje krab in water
  • 1 klein rood uitje (fijngesneden)
  • 1 1/2 el citroensap
  • 1 tl verse, fijngehakte koriander
  • 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden.
  • 1/2 el olijfolie
  • Paar blaadjes botersla
  • zout en peper

Bereiding:

Snijd de avocado in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Vervolgens lepel je voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado en doe je dit in een kom.  Bewaar de leeggelepelde avocadoschil voor later. Laat het krabvlees goed uitlekken en doe dit vervolgens bij het avocado vruchtvlees. Prak dit voorzichtig door elkaar en mix vervolgens de ui, tomaat, koriander, citroensap erbij. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Vul de lege avocadoschil met de krabsalade en maak je bord mooi op met wat sla erbij.

Laat een Reactie Achter