Salade met gegrilde kipfilet, quinoa en pompoen

Salade met gegrilde kipfilet, quinoa en pompoen

opgenomen onder Diner | 1

Deze maaltijdsalade past perfect bij het zomerse weer. De kipfilet kun je grillen op de barbeque of gril je met behulp van een grilpan op het gasfornuis.

Ingrediënten 2 personen:

 • 1 krop botersla (of verse spinazie)
 • 1 rode ui
 • 150 gram ongekookte quinoa
 • 200 gram pompoen
 • 50 gram gedroogde cranberries
 • Limoen
 • 150 gram pompoenblokjes (diepvries)

Dressing:

 • 1 el honing
 • 1 el mosterd
 • 100 ml extra virgine olijfolie
 • sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Verhit de oven voor op 180C. Leg een velleltje bakpapier op een bakplaat en verspreid hierop de pompoenblokjes. Sprenkel wat olijfolie over de pompoenblokjes met wat zeezout. Bak de pompoenblokjes zo’n 20 minuten in de oven. Overigens kun je de pompoenblokjes ook prima op de barbeque bakken, zolang je de stukjes maar in een alluminium schaal doet met wat olijfolie.

Was en snijd de sla. Doe de sla alvast in een schaal. Snipper de ui. De quinoa bereid je volgens de aanwijzingen op het pak. Nu is het tijd om de kip te grillen. Zorg ervoor dat de kipfilet goed gaar gegrild wordt. Intussen maak je de dressing klaar. Als de kipfilet gegrild is, snijd je hem in plakjes van 0,5-1 cm. Haal de pompoen uit de oven. Doe de quinoa, rode ui, pompoen en cranberries bij de sla en huzzel wat door elkaar. Leg de plakjes kipfilet hier bovenop, serveer de dressing apart in een kom of kannetje. Een halve limoen kun je nog ter decoratie bij de salade leggen.

 

Een Reactie

 1. Elisah
  | Beantwoorden

  Wat ziet dat er smakelijk uit, yum.

Laat een Reactie Achter