Pompoensoep

Pompoensoep

opgenomen onder Diner, Lunch, Recepten | 0

Een van mijn favoriete soepen van het najaar is pompoensoep. Pompoen is niet alleen heel erg lekker maar ook zeer gezond. 1 flinke eetlepel pompoen bevat 200% van de adh vitamine A en is dan ook heel erg goed voor je ogen. Pompoen bevat veel vezels en is dan ook goed voor je darmen. Ook bevat pompoen veel vitamine C wat weer goed is voor je immuunsysteem.

Een paar jaar geleden waren er bijna alleen maar van die grote pompoenen verkrijgbaar, het was dan ook altijd een behoorlijke klus om het vruchtvlees eruit te halen voor de soep. Tegenwoordig kun je in de diepvries kant- en klaarstukjes kopen of in het koelschap een zakjes voorgesneden pompoenvruchtvlees. Ga je voor vers dan is een flespompoen erg makkelijk. Als je de schil van de pompoen goed schoonmaakt, kun je die ook meekoken want tijdens het koken wordt de schil heel zacht en eetbaar.

Ingredienten (4 pers):

  • 1 (fles) pompoen
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 tl Kerriepoeder
  • Zout/peper
  • creme fraiche

Bereiding;

Was de pompoen goed en halveer de pompoen. Haal de draden/zaden eruit en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2×2 cm.

Je kunt de schil eraf snijden of eraan laten, wat je wilt. Spoel de broccoli af en snijd het in stukjes. Stoom de broccoli een paar minuten in een stoompan of kook een paar minuten in een pan met kokend water en wat zout. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in de soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe en fruit het geheel even kort. Voeg nu de kerriepoeder toe en vervolgens de pompoenstukjes. Roer dit even goed door en voeg 1 liter bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 15 minuten op een klein pitje op het vuur staan. Na 15 minuten pureer je de pompoen met een staafmixer glad. Zorg dat alle stukjes gepureerd worden en roer de soep goed door. Eventueel nog klein scheutje water toevoegen als de soep te dik is. Doe nu de gestoomde broccoli bij de soep. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer de soep bij het opdienen met een lepeltje creme fraiche voor een romig accent. Eet smakelijk!

Meer gezonde en heerlijke recepten vind je in het Pegan kookboek dat je op deze website kunt downloaden.

Laat een Reactie Achter